OM OSS

Vi förnyar apoteksbranschen

Canella är ett svenskt produktbolag som startade 2009 med att skapa dosexpeditionssystemet Candos för den svenska apoteks- och vårdmarknaden. Vårt mål är att skapa innovationer som leder till samhällsnytta.

Pressrelease 2021-05-26:

Canella och Apoteket tecknar avtal om systemstöd för receptexpedition

STOCKHOLM, 26 maj 2021 – Canella, ett dotterbolag till Addnode Group, har tecknat avtal med Apoteket om leverans av systemstöd för receptexpedition av läkemedel inom öppenvårdsapotek och dosdispensering. Avtalet sträcker sig över fem år, med möjlighet till förlängning.

Apoteket använder sedan tidigare Canellas produkt Candos för sin dosexpedition. Det nya avtalet innebär att Candos vidareutvecklas för att även användas för receptexpedition av läkemedel i butik. Att använda Candos för all receptexpedition ger Apoteket en mer helintegrerad IT-leverans och förenklar vardagen för Apotekets personal. Apoteket ges även möjlighet att påverka utvecklingen av branschens modernaste systemstöd för receptexpedition.

– ”Jag är stolt över att vi återigen fått förtroendet från Apoteket och att dom valt oss och vår produkt för sitt framtida expeditionssystem i butik”, säger Simonette Rahmberg, VD för Canella.

Candos är ett tryggt och säkert systemstöd som idag används av flertalet svenska apotekaktörer. Produkten kan integreras mot alla slags system vilket innebär att Candos kan användas oberoende av valda ekonomi-, lager- och kassasystem.

För mer information vänligen kontakta:
Simonette Rahmberg, VD, Canella
Tel: +46 (0) 73 398 59 27, e-post: simonette.rahmberg@canellait.se

Om Canella
Canella är ett svenskt produktbolag som startade 2009 med att skapa dosexpeditionssystemet Candos för den svenska apoteks- och vårdmarknaden. Företaget är en del av Addnode Group vars aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Canellas mål är att skapa innovationer som leder till samhällsnytta.
För mer information, vänligen besök vår hemsida: canellait.se

Vill du veta mer? Kontakta gärna oss på
info@canellait.se

Vi hjälper till hela vägen

Med produkten Candos, hängivna medarbetare och ett växande partnernätverk hjälper vi våra kunder att utnyttja informationsteknologins kraft till fullo. Vi levererar inte bara ett tryggt och säkert system – vi hjälper även till med förvaltning och support efter att systemet är satt i drift.

I ständig utveckling

Vi ser framåt och vill hela tiden utveckla det vi gör. Vårt mål är att våra produkter ska förbättra effektiviteten, reducera kostnader och minska risken för misstag. Vi vill förnya apoteks- och vårdmarknaden och skapa innovationer som leder till samhällsnytta.

En del av något större

Canella ingår i Addnode Group – ett internationellt it-företag med 1 500 medarbetare i 17 länder. Addnode Group förvärvar, driver och utvecklar växande IT-bolag över hela världen. Verksamheten bedrivs i tre divisioner: Design Management, Product Lifecycle Management och Process Management. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm.